ΧΟΡΗΓΟΙ

Λίστες αντικειμένων


Λίστα στόχων παρατηρήσεων

 

να μια λίστα σε μορφή excel που περιέχει ούτε λίγο ούτε πολύ 14282 αντικείμενα ανά αστερισμό, τύπο, μέγεθος, μπορείτε να την διαμορφώστε όπως θέλετε εσείς.

 

 

Αντικείμενα στους Αστερισμούς

 

Στο παρόν αρχείο (Excel), περιέχονται πληροφορίες για τα αντικείμενα (Γαλαξίες, Νεφελώματα, Σμήνη, Διπλοί, Μεταβλητοί κλπ) που μπορούμε να δούμε στους 52 αστερισμούς που είναι ορατοί από την χώρα μας, καθώς και τους μήνες που είναι ορατοί οι αστερισμοί και τα αντίστοιχα αντκείμενα τους. Το αρχείο μπορείτε να το τυπώσετε και πλαστικοποιώντας το να το χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό στις παρατηρήσεις σας ή να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιείτε από εκεί.


Επεξηγήσεις: τα αντικείμενα που έχουν το γράμμα Μ μπροστά από τον αριθμό είναι αντικείμενα της λίστας Μεσιέ, τα NGC είναι από το New General Catalog, τα IC από τον Index Catalog, οι μεταβλητοί όπως είναι καταχωρημένοι στον κατάλογο των μεταβλητών Variable Stars και οι διπλοί όπως ονομάζονται από τους καταλόγους. Ελπίζω ότι θα σας φανεί χρήσιμο.

 


Λίστα παρατήρησης Διπλών Αστέρων

 

Όλα τα αντικείμενα προς παρατήρηση (pdf) είναι ταξινομημένα προς Ορθή Αναφορά (RA) για να τα δείτε καθώς θα ανατέλλουν και να μπορείτε να προγραμματίσετε τις παρατηρήσεις σας. Οι πληροφορίες για το κάθε αντικείμενο περιλαμβάνουν. Ένα τσεκ μποξ, το αντικείμενο, Ορθή Αναφορά, Απόκλιση, μεγέθη των αστέρων, διαχωρισμός, γωνία από το πρωτεύων άστρο σε διπλά ή πολλαπλά συστήματα. Η λίστα δεν περιλαμβάνει όλους τους διπλούς αστέρες που μπορεί να δει κανείς αλλά αυτούς που μπορούν να παρατηρηθούν με όργανα όχι μεγαλύτερα των 60mm και μεγεθύνσεις μέχρι 150x.  Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο παρατηρήσεων. Δοκιμάστε πολλές μεγεθύνσεις για κάθε αντικείμενο.

 

 

<<site map

 

 

 

 

 


Χρόνος εκτέλεσης : 0.053 δευτερόλεπτα