ΧΟΡΗΓΟΙ

Η εξίσωση


Σώμα μάζας m αφήνεται από ύψος h=100m και μετά από χρονικό διάστημα t=4sec συγκρούεται με σώμα που εκτελεί πλάγια βολή. Έπειτα το σώμα πέφτει σε σύστημα ελατηρίων που στηρίζουν σανίδα με K1=1700 N/m  και K2=300 N/m . Το σώμα κάνει πλάγια βολή και πέφτει σε υγρό διάλυμα με pH=3. Η άνωση προκαλεί «πέταγμα» του σώματος  σε ύψος h2=1m όπου και εκρύγνηται. Τα πέντε κομμάτια στα  οποία εκρύγνηται το σώμα κάνουν τα παρακάτω:


1)Το πρώτο κομμάτι πέφτει σε τεντωμένο πανί που αναγκάζει το σώμα να κάνει κατακόρυφη βολή προς τα πάνω. Σε ύψος h=20m και ύστερα από χρόνο t=3sec το σώμα χτυπάει κλαδί συκιάς και πέφτει ένα σύκο με d=20kg/lt. Το σύκο κάνει πλάγια βολή και πέφτει στη θάλασσα όπου χτυπάει πέτρα που στηρίζεται σε ελατήριο σταθεράς K3=30N/m.

α) Ποιο το βεληνεκές του σύκου;

β) Πόση μαρμελάδα σύκου θα βγάλουμε από το κομμάτι σύκου που δεν έλιωσε, αν γνωρίζουμε πως πριν την κρούση το σύκο είχε μάζα mσ=10gr  και μετά την κρούση μάζα ίση με mσ'=3,2gr ;


2)Το δεύτερο κομμάτι βγαίνει από το βαρυτικό πεδίο της Γης και συγκρούεται  με κομήτη ο οποίος αποκτά ταχύτητα uκ=200km/h και πέφτει έπειτα στο κέντρο μεγάλης πόλης της Γης:

α) Πόσους θα πάρει ο διάολος αν γνωρίζουμε πως 1.310.027 από τους κατοίκους βρίσκονταν σε εκκλησία, 320.722 έβγαζαν και δεύτερο διαβατήριο για ταξίδι άνευ επιστροφής, 255  έβγαζαν τα μάτια τους και 631.272 ήταν με τη μια από τις δυο ερωμένες τους;

β) Ποια η μεταβολή στην ταχύτητα του κομήτη εάν είχε u=175 km/h;


3)Το τρίτο κομμάτι συγκρούεται πλαστικά με το κεφάλι του/της ...... το οποίο εκτελεί ευθύγραμμη ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση και σταματάει έπειτα από χρόνο t=22sec αφότου το κομμάτι διαπεράσει το κεφάλι δημιουργώντας του τρύπα διαμέτρου d.

α) Ποιο το διάστημα που θα διανύσει ο εγκέφαλος;

β) Ποια η διάμετρος της τρύπας στο κρανίο του θύματος;

γ) Ποια η αύξηση του I.Q. του θύματος;


4)Το τέταρτο κομμάτι χτυπάει γάτα και την αφήνει στον τόπο. Η γάτα πέφτει από τον 4ο   όροφο πολυκατοικίας, εκτελώντας κατακόρυφη βολή προς τα κάτω, στην Κηφισίας και γίνεται κιμάς . Ένα αυτοκίνητο που κινείται με ταχύτητα uα=102 km/h πατάει πάνω στον κιμά και κάνει tet-a-que. Ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα όπου συγκρούεται μετωπικά με Monster-Truck με κλεμμένες πινακίδες. Το Monster-Truck βυθίζει το αυτοκίνητο κατά διάστημα x=4m κάτω από την επιφάνεια της Γης. Εκείνη τη στιγμή περνάει ο μετροπόντικας και παρασύρει το συσσωμάτωμα αυτοκίνητο-Monster Truck-γάτα(κιμάς) το οποίο στη συνέχεια αλέθει.

α) Ποιο το pH του συσσωματώματος, αν γνωρίζουμε πως η βενζίνη του αυτοκινήτου ήταν 98 οκτανίων και νοθευμένη κατά 15% κ.ο. ;

β) Ποια η περιεκτικότητα % κ.ο. του μίγματος σε μυαλό γάτας;

γ) Τι πρόβλημα θα αντιμετωπίσει ο οδηγός του αυτοκινήτου και τι του Monster-Truck, αν γνωρίζουμε ότι ο δεύτερος ήταν transsexual με το όνομα Λίτσα;


5)Το πέμπτο και τελευταίο κομμάτι βγαίνει από το βαρυτικό πεδίο της Γης και εκτελώντας πλάγια βολή φτάνει στον Άρη όπου και συγκρούεται ελαστικά με τον Mars Pathfinder τον οποίο καταστρέφει ολοκληρωτικά μαζί με ότι μελέτες έχουν γίνει. Να βρείτε :

α) Τι θα μας κάνει η NASA;

β) Τι γύρευε η γάτα στον 4ο όροφο όταν την χτύπησε το τέταρτο κομμάτι;  


Καλή Επιτυχία!!!


Ps: Εννοείται πως δεν πρέπει να περιμένετε δημοσίευση της λύσης...

 


<<site map


Χρόνος εκτέλεσης : 0.116 δευτερόλεπτα